Kakuntäytteet

Tältä sivulta löydät käyttämieni kakuntäytteiden ohjeet.
Ohjeet on mitoitettu yhteen väliin 24-26cm kokoiseen kakkuun. Jos haluat samaa täytettä useampaan väliin, monista ohjetta tarpeen mukaan. Pienempään kakkuun kuten 20cm tai pienempi nämä varmaan menevät hyvinkin kahteen väliin, mutta puolita tarpeen vaatiessa. Täytteet ovat reiluja annoksia, ja yleensä näistä jää lusikoitavaa omaankin suuhun. ;)

***

Valkosuklaamousse:
150-200 g valkosuklaata (mielestäni Fazerin valkoinen leivontasuklaa käyttäytyy paremmin)
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä.

***

Suklaamousse:
150 g maito- tai tummaa suklaata
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä.
Tummasta suklaasta valmistettaessa täyte on vähälaktoosinen.

***

Dumle -mousse eli toffeesuklaamousse:
200 g Dumle -suklaalevyä tai Pandan Toffee täytesuklaalevyä
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä. Osan täytesuklaasta voi paloitella ja lisätä moussen joukkoon sellaisenaan sattumiksi.

***

Daim -mousse:
150 g maitosuklaata
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
Daim-patukoita

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Lisää joukkoon paloiteltua Daimia maun mukaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä.

***

Pätkis -mousse eli minttusuklaamousse:
150 g Pätkiksiä
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä

Sulata Pätkikset vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä. Osan Pätkiksistä voi paloitella ja lisätä moussen joukkoon sellaisenaan sattumiksi.

***

Pähkinäsuklaamousse:
150 g Fazerin Hassenpähkinärouhe -suklaata
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä

Sulata pähkinäsuklaa vesihauteessa. Sekoita rahkavalmiste suklaasulaan, ja lisää tämä vaahdotettuun vispikermaan. Anna hyytyä pari tuntia ennen kakun täyttöä.
Tässä voi myös käyttää tavallista maitosuklaata ja lisätä täytteen joukkoon hasselpähkinärouhetta maun mukaan.

***

Mansikkamousse:
250 g tuoreita mansikoita (pakastetutkin käyvät, valuta enimmät nesteet pois)
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
125 g = 0,5 prk rahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Soseuta mansikat esim. haarukalla. Lisää mansikkasurvos vaahdotetun vispikerman ja rahkan joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria.
Käytettäessä vähälaktoosista rahkaa, on täyte vähälaktoosinen.

***

Kirsikkamousse:
250 g tuoreita tai pakastettuja kirsikoita
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
100 g = 0,5 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Paloittele kirsikat pieneksi.  Lisää kirsikat vaahdotetun vispikerman ja rahkavalmisteen joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria. Tähän voi halutessaan yhdistää tummaa suklaata rouheena.

***

Ananasmousse:
250 g ananasmurskaa (ilman lientä)
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
125 g = 0,5 prk rahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Valuta ananasmurskasta enimmät mehut. Lisää ananasmurska vaahdotetun vispikerman ja rahkan joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria.
Käytettäessä vähälaktoosista rahkaa, on täyte vähälaktoosinen.

***

Persikkamousse:
250 g säilykepersikoita (ilman lientä)
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
125 g = 0,5 prk rahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Kuutioi persikat melko pieneksi. Lisää persikat vaahdotetun vispikerman ja rahkan joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria.
Käytettäessä vähälaktoosista rahkaa, on täyte vähälaktoosinen.

***

Mangomousse:
250 g säilykemangoa (ilman lientä)
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
125 g = 0,5 prk rahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Kuutioi mangot melko pieneksi. Lisää mangot vaahdotetun vispikerman ja rahkan joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria.
Käytettäessä vähälaktoosista rahkaa, on täyte vähälaktoosinen.

***

Päärynä-vaniljamousse:
350 g päärynän puolikkaita mehussa (ilman lientä)
1 prk päärynä-Pilttiä
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
200 g = 1 prk Sunnuntai vaniljanmakuista rahkavalmistetta
reilu 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(vaniljauutetta)
(sokeria)

Valuta säilykepäärynät hyvin ja pilko pieneksi. Lisää päärynät sekä päärynäsose vaahdotetun vispikerman ja rahkavalmisteen joukkoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja maun mukaan sokeria.


***

Lakritsimousse:
150 g Kick-karkkeja tai -patukoita tai Lakulehmiä
1,5 dl kuohukermaa
1,25 dl = 0,5 prk Flora Vispiä
(0,25 dl vaniljakreemijauhetta)

Sulata Kickit tai Lakulehmät kuohukermaan miedolla lämmöllä kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet. Jätä jäähtymään vispaamisen kestävään kulhoon yön yli, että seos jäähtyy kunnolla.
Vispaa seos ilmavaksi, ja vispaa toisessa kulhossa vispikerma, yhdistä varoen. Voit lisätä hieman vaniljakreemijauhetta jämäköittämään seosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti