Sokerikreemi:
125 g margariinia
250 g = 4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä/sitruunamehua/Salmiakki Koskenkorvaa
Notkista huoneenlämpöinen margariini, ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri siivilän läpi asteittain. Lisää lopuksi neste ja vatkaa tasaiseksi. Tämä riittää yhden n. 24 cm kakun päällystämiseen.
Sokerikreemiin saa raikkaan makuvivahteen korvaamalla vesitilkan sitruunamehulla. Salmiakinmakua saa korvaamalla veden Salmiakki Koskenkorvalla.
***
Pursotuskerma:
2,5 dl = 1 prk Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
(värjäämiseen pastaväriä)
Oma suosikkini pursotuskermaksi on Flora Vispi jota jämäköitetään vaniljakreemijauheella. Pursotusjälki on kaunista, ja vaniljakreemijauheen ansiosta pysyy hyvin muodossaan, ja omasta mielestäni vispikerman maku on parempi kuin kuohukerman.
Kermaa voi halutessaan värjätä, ja siihen tarkoitukseen käytän Wiltonin pastavärejä. Vaniljakreemijauhe muuttaa vispikerman sävyä hieman kellertävään suuntaan, joten saattaa olla paikallaa valkaista kerma Wiltonin valkoisella väriaineella (se korkeampi pullo) ettei sävy vääristy ja sininen taita vihreään ja punainen oranssiin jne.
***
Kostutus:
Kakun kostutuksessa käytän nyrkkisääntöä 1 muna = 0,5 dl nestettä.
Kostutusnesteenä käytän useimmiten vaniljasokerilla maustettua maitoa, johon on lisätty 1 tl vaniljasokeria per 2 dl. Tämä on sopiva miltei minkä tahansa täytteen kanssa. Kostutukseen voi käyttää monia muitakin nesteitä, kuten mehuja ja limsoja, tai vaikka sitruunamehulla maustettua kivennäisvettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti